Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2012 21:28 - Продължаване на мисловните напъни за Мъдростта
Автор: eli23 Категория: Други   
Прочетен: 1184 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2023 00:22


       Да-а, имало е явно във всяко време личности, които са били загрижени за мъдростта на човечеството. И са полагали усилия за това.
   Надеждата...надеждата е очакване. Очакване на нещо, което се е случило вече при подобни обстоятелства. Да, ама няма гаранция. Житейските обстоятелства са като реката - във всеки следващ момент са различни. Или просто си очакваме да се случи нещо, само защото го желаем, независимо от логиката на събитията. Може и да е невероятно дадено очакване, но защо да не се надяваме на чудо! Разните там бели лястовици, четирилистни детелини и нам к’ви си още вълшебства. Хубаво е да се надяваме на чудо, ама и да вярваме в него! Но да насочваме очакваното чудо в точна конкретика си е пълен автотормоз. В този смисъл надеждата си пада доброволен и целенасочен такъв.
   Тая надежда ми се вижда доста ялов опит като път за достигане до мъдростта. Платон беше казал, че: ”Надеждите са сънища за будните”.
   Видя се ще пускаме тежката артилерия, а именно Любовта.Там лабаво няма. Хлътнеш ли в нея всичко велико и космично ти се изяснява. Тя е могъща лечителка, помирителка и добродетелка. А тъй като неминуемо я обвързваме със сексуалните си страсти, измъкването става още по-трудно. Колцина господстват над страстите си!?! Върховно достижение е това господство, изискващо сила на духа, а и по-развита интелигентност. Не че не е възможно, но е трудна работа за мнозина, за повечето. Повечето, които ориентират действията си според страстите и желанията - за които друг начин не съществува.
   Та малцината прозрели другия път имат силата и мотивировката да ръководят своите страсти, а не обратното. Тези малцина са познали недрата на Мъдростта, повече или по-малко.
   Идеята в случая беше да насочим погледите на мнозината към нашата Мъдрост. Този път  с последния коз - Любовта. Поне не знаем София да е родила други деца.
   Любовта! Дали успява да се справи с тази задача! Иисус проповядва, че Истината е Любов. Хубаво, ама понятно ли е за тези, към които е отправено това послание. Да открием Истината,  т.е. Мъдростта чрез Любов.
   Докато идентифицираме Любовта с влюбването и сексуалното желание, получаваме някакви проблясъци, но те изчезват така внезапно, както са се появили. След първоначалните емоции всичките прозрения са изветрели. А докато здраво свързваме Любовта с емоциите, така ще е. Докато Любовта не се получи като дълбоко осъзнато изживяване, истината за Мъдростта все ще ни убягва. Докато Любовта е емоция, секс и зависимост, мъдреците на тая Земя и в днешно и в утрешно време бсе ще са лесноизброими, както са били и в миналото.
   Вижда се не ни е дадено масово да се запознаем с майка София, въпреки нейните усилия да ни се открие с помощта на дъщерите си. Може и да дойде това време. Може и да не дойде.    



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 693024
Постинги: 350
Коментари: 334
Гласове: 2202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930