Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2016 12:21 - Мразим да мислим
Автор: eli23 Категория: Хоби   
Прочетен: 811 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 29.10.2016 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Неее! Те не мразят да мислят! Те не СМЕЯТ да мислят...
    По-комфортно е да се носиш по течението. То така и така тече точно натам. Щом другите - начи и аз. По-безопасно е някак си. В тълпата.
    Или - "По телевизията казаха..." Ахааа! Еми...щом телевизията го е казала...
    Или - "Ма еди кой си така каза" . Хм! Някой авторитет ще да е. !?!
    Възможно е точно тези, които не смеят да мислят да са по-опасни и вредни, ако речат да го правят. Логично е. Със закърняла мозъчна дейност едва ли би се получило нещо добро и полезно. То който се упражнява в мислене от малък, го прави цял живот. Или не? Една мислеща глава принудиш ли я да спре да мисли (има начини) , тя или ще се побърка или ще забие в разни зависимости. Което си е същото, но по-скъпо. Зависимостите...скъпи са. Всичките. Там пък се побъркваш от невъзмоцността да си ги осигуриш. Не че сигурността в стадото, познатото и лесното не са зависимости. Може да са по-евтини, но и те изискват средства. Колкото повече страниш от собствените си мисли, толкова повече средства са ти нужни, за да си осигуриш някакъв измамен комфорт и сигурност.
    То комай до наследствено програмиране опират нещата. Така е било и така ще караме. "Той, прадядо ми какъв велик е бил"; "тя, мама, така казваше" и тем подобни...А дали са били предците ни щастливи с тяхната си философия, това не го мислим. Важното е, че това си е наш"то. Така както мисловния модел в рода не се променя, така не се променят и болестите му. Болести, ама и те са си наши.
    Труден им е животът на отказващите да мислят. Но те това си знаят, това си познават, това е тяхното си. Е труден ще е с тези предпоставки. Тъй че да не ги съдим, че се опкакват и озлобяват, че другите са им виновни. да, наистина някой друг им е виновен, щото наистина някой друг го е измислил, а те само го следват в поколенията. Насочват недоволството си обикновено в невярната посока, но ефектът ще е същият и да знаеха истинския виновник за окаяното си състояние.
    Като цяло цивилизацията и технологичното развитие са провокирани точно от това - да мислим колкото се може по-малко. Та да ни е лесно и леко. То затова и всяка една развита цивилизация рухва и се затрива. Щото ѝ закърнява мисленето. Сама си го прави без да го съзнава обаче...
    ...

    Да напънем мозъчните си клетки, бе хора! За какво ни ги е дал Господ?За какво? Само за да ядем и да си осигуряваме топлото в студеното ли? Пък сетне били скрерозирали с възрастта. Ми ще склерозират. Като не ги ползваме какво им остава, освен да се откажат от борбата за живот. Склерозата също е наследствена. 
    ...

    Докато не е късно напънете ги тези мисловни процеси! Така ще научите и децата да мислят. Защото, ако на вас мисленето ви е трудно няма как да възпитате мислещи потомци. Мисленето определя битието ви! Колкото и да не ви се иска да е така.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Бертран Ръсел:
24.10.2016 14:05
"Повечето хора предпочитат да бъдат разстреляни, но не и да мислят."
цитирай
2. breeze - Народа се пасе от партчобани с дрянови геги.
24.10.2016 15:20
А гегата има един край.
Затова сме с един припев, блеенето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 691730
Постинги: 349
Коментари: 334
Гласове: 2200
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930