Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2017 10:42 - Властта на желанията ни
Автор: eli23 Категория: Хоби   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 20.02.2023 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Младостта е изправена пред портала на желанията, от който струи светлина и вяра. Младостта прелива от желания и стремежи. И им се отдава. С радост и вяра. И пристъпва през портала. Прекрачва прага. Влиза в светлината им. Близо е! Но е твърде неопитна да знае, че правилата там са различни. Затова първите стъпки оттатък са усвояване на правилата на това пространство – пространството на желанията. Тези правила нито са трудни, нито неизпълними, просто са различни и непознати. Изисква се вяра и кураж да се потопиш в непознатото и да изучиш закономерностите. Не е трудно, нито неизпълнимо. Желанията ти са малко по-навътре и те очакват да им дадеш живот. Носейки в себе си правилника за изпълнението им, няма желание, което да ти устои. И без туй си е твое, ти си го създал, то е твое творение и единствено на теб разчита да продължи да живее.

    Само че какво правим ние? Преминавайки през прага на желанията внезапно осъзнаваме, че те сами не идват при нас. И се отдалечават при неспазване на изискванията за тяхното съществувание. Сиреч, нужно е да се потрудим, да положим усилия, за да ги осъществим. Само че тези усилия са малко нещо несъвместими с мързела, нищоправенето и пасивното очакване. Така че по-лесната реакция е да благословим по български това оттатък, да намерим причини за това как няма да стане работата и да се върнем обратно. След време може отново да се пробваме. Младостта е смела. Но отвъд младостта тези опити силно оредяват.

    Не се отказваме все пак. Досами прага, във фоайето на желанията, ни чакат тези, отговорните за бита и стомаха. Те не спазват кой знае какви правила. Дават се лесно. И масово се разграбват. Поддават се на кокуренция и с това увличат с още по-голяма сила. И там е калабалъка, там е истерията и хъса. И измамната радост от постигнати стремежи. Е, имат и цена. А тя е тяхната власт. Владеят ни и ни контролират. Играят си с нас, за да съществуват. Макар ние самите да сме ги създали, то силата, която сме им вдъхнали ни покорява и управлява. И ние се носим в хаоса на собствените си мераци, неспособни да ги управляваме, но затова пък успешно управлявани от тях.

    А с натрупването на годините, трупаме основно страхове, така че онази химера след прага, навътре в подредения свят на нашите желания потъва във все по-непрогледна мъгла. Никоя мъгла не пречи на движението, но всяка мъгла усилва страховете и неувереността.

    И като всичко друго работата и тук опира до действие и увереност. Действие и самоувереност. И вяра и сила във вярата. желанията са там и ни очакват. Всеки от нас е единственият вдъхновител на живот на собствените си желания. Ако друг ги вдъхнови за живот, те стават негови, отнема ни ги. Губим ги. 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679101
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031