Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 21:21 - Този ред не е баш наред
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1149 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03.2020 00:13


     На некъф умник му включили екранче с текстче на видеостената, превключва страниците и ми чете лекция. Събрали ни 20-тина човека да го слушаме - тоз, дет се прави на образован, дет докато е завършил образованието си се е радвал на всяка тройка, а може пари или връзки да е имал. Като го гледам и слушам няма начин да се е сдобивал с по-високи оценки. А ние го слушаме, щот този курс е задължителен, за да ни издадат поредното разрешително та да си вършим работата.

    Подготвили са ни СD-та с лекциите, което ако отворя и прочета ще ми отнеме значително по-малко време, отколкото да ми го чете господина, а и ще го сторя в по-удобна обстановка, не тук в учебната зала на стола и масата, отгоре на всичкото заобиколена от пишман курсисти като мене, които пъшкат, пуфтят и се прозяват. На тоз пък двойкаджия насреща ще вземат да му се разширят вените на краката, щото чете прав. Ние, останалите поне седим - единствената положителна отметка в цялата тази обстановка. Баси дивотията! Взеха ни за малоумни.

    А на този му дават пари за тази т.нар. лекция. За него задължение и за нас задължение. Пък за т.нар. наше обучение предприятията, които са ни изпратили също хвърлят сума пари. Предприятия от цялата страна...Що си губим времето взаимно! Да се чуди човек и на тази чалгия. Останалите курсисти какво ли си мислят! И изобщо мислят ли или просто чакат да свърши часа!

    Такъв лектор и да го попиташ нещо по темата ще ти прочете част от текста на екрана. А за да реша да го питам нещото, то явно не е там на екрана. Безмислена кауза. Баси! И тегава.

    То, в тази държава е пълно с подобна чалгия! Обаче благодарение на нея хората припечелват пари. Все се намира умник да плаща. Красивата ни страна, структурирана в чалгарска държавна подредба. Със сигурност има мислещи учени в това държавно учреждение тук, но питам се колко ли са папагалите като тоя, дето не спира да чете и си придава важност благодарение на това си занимание!

    Господи, на колко ли още места вирее тази дивотия, пременена в някаква горделива важност и криеща се зад заучени фрази! Е те тоя ред не е наред. И как да е наред!

    Единствената ми надежда в последните месеци, а и години е една конкретна дата.21.ХII.2012. Да ги дочакаме най-после тези маи!...Ама то календарът им не знам к’во си...не било баш така! Хайде да не разсъждаваме излишно! Моля!

    Аз си чакам Маите. Да си додат тук при нас, та да ни подменят ценностната система барабар с чиповете ни. На друга оправия не се надявам. Дано да не съм далновидна!...

    ...Както и да го мисля единствената ми надежда са си Маите. Обичам ги тези Маи! И си ги чакам. Те трябва да дойдат! Имат много работа тук. Може избирателно да вземат някои от нас, пък други да си останат. Белким този живот тръгне в друга посока!

    Е те тогава може би нешата ще са по-наред. Надявам се... 




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679242
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031