Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 21:39 - Пътят
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Пътят към светлината, пътят към всичко светло и добро, пътят към доброто, пътят към любовта.

    Тайният път, търсен от хилядолетия, търсен в звездите, търсен в математическите зависимости, търсен от науката, търсен от мистиката. Това е пътят (път и начин в английския език е в една и съща дума), търсен в приказките, пътят, мечтан от всеки от нас. Пътят! Древни мъдреци са оставили мъдростите си за идните поколения заради него.

    Пътят - който и да ни се открие, много лесно успяваме да изгубим. Ама много лесно и неусетно. Та после отново да го търсим.

    А пътеуказателя?...Сещам се за един. И мисля, че е верният, Витлеемската звезда на нашата вярна посока...

    ...

    - Бъди постоянно нащрек, млади приятелю, за своето его! Постоянно! Във всяка дреболия. На всяко място. С всеки човек. С всяко живо същество.

    При условие че си тръгнал да търсиш щастието си, егото, приятелю, е най-ценния ти помощник. Където и да отидеш съблюдавай за поведението му! То така или иначе живее вътре в теб. И нека да живее. Но винаги се съобразявай с него! Всеки път, когато надигне глава и ти посочи посока, знай че тя е обратната на вярната. Винаги, когато се опита да каже нещо с твоя език, стисни зъби! Винаги, когато се опита да стори нещо, възпри го! С всички сили го възпри! Винаги, когато се опита да напомни за себе си – моли се! Моли се, млади приятелю, за себе си, за щастието си, за пътя си, за душата си! Моли се да ти бъде простено, че си допуснал то да се надигне. Пази си егото дълбоко и в покой и не му позволявай да се намесва в живота ти. Изпуснеш ли го от контрол, знай – в грешния път си и бедите ти са неминуеми. Вярвай ми, приятелю, егото е неправилния начин. Затова е ценно, за да ти показва как не бива да действаш, как не бива да говориш. То е ценния знак, който си длъжен да съблюдаваш. То е нещото, което не бива да допускаш да излиза на повърхността. Пази го като знак за нещата, които не бива да допускаш.

    Съблюдавай едно единствено нещо, а то е да не правиш нищо от това, което ти сочи егото. Тогава можеш да си сигурен, че стъпил си на пътя на щастието си. Действайки без капка его, бъди сигурен, че си в любовта си! Светлината е в теб, когато постъпваш така, както егото ти е казало да не правиш. Действай противно на егото си, за да познаеш висшето добро. И ще пребъдеш в него, приятелю!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679178
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031