Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2018 23:46 - И пак ние...по същото време
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.09.2021 04:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    (продължение на предишния пост)
3. Най-голямото, това което ни е обсебило най-здраво е сметката, пресмятането в пари. Всичко е пари. "Каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари"...и разни подобни мантри. Пресмятаме всяко нещо в ежедневието си и го преценяваме през парите.
    4. Някой постоянно цели да ни прецака, да се възползва от нас. И ни е трудно да се освободим от перманентното усещане, че сме минати, прее..., да де. Те - лошите и ние - невинните.
    5. И като капак и естествена последица на всичко това - завистта. Те- облагодетелстваните и ние - онеправданите. 
    
    Ето още бисери от вълшебните тефтери:

    *Имането не създава щастието, но бедният смята, че това е заблуда измислена от имащите или пък утешение, успиващо нямащите. 
    *А колкото до мизерната ни държава, ние сме си с бедняшко мислене. Колкото и материя да сме натрупали, манталитетът ни е бедняшки. Орисия!
    *На такова, дет мрази да мисли са му нужни повече пари, за да покрива ежедневните си нужди. То знае да харчи, но не знае да ползва. И при такова, дет го мързи е същото.
    *Колкото по-голяма простотия те е подгонила, толкова по-настоятелно измерваш битието си в парични знаци.
    *Простият човек си позволява да бъде човечен само, когато това е пътят към келепира.
    *И когато ти се свиди не си прав!
    *Ей, колкото повече глупост си отглеждаш, толкова повече пари ти струва тоя живот!     
    *От млада се научих, че когато нещо ми е неразбираемо, потайно и алогично, в повечето случаи причината са пари, сметка някаква.
    *В България спорът около икономическите проекти трябва да се върти единствено около коректността на посредниците. Колкото и печеливш да е един проект, ако печалбата потъва някъде по пътя към крайния потребител, кел файда от цялата дандания.
    *Когато става дума за много пари, със сигурност целта са парите, а не качеството на стоката или услугата, която предлагат. Съвършен капан за глупаци.
    *Дотолкова си влязъл в злото, доколкото измерваш радостите си с пари.
    *Ужасни са тези досадни разговори за цени, пари, сметки и такси. Като ги предъвквате с думите си, няма да забогатеете. Животът не се състои в сметките и пресмятанията. Животът се живее! И то с благодарност. За да се чувствате живи!             
    *На простия човек като му заговориш за човещина е убеден, че искаш с нещо да го прецакаш.
    *Откъде идва това усещане у нашего брата, че е прецакан, страхът да не бъде прецакан и убедеността, че щастието му е отнето от ближния. С всичките, произтичащи от това последствия?
    *Дали да не създадем едно „Сдружение на прецаканите“! Много калабалък за членска маса съзирам наоколо. В него ще се обсъждат същите проблеми, с които занимаваме събеседниците си извън сдружението. Там ще сме сред свои. 
    *Докато живееш с убеждението, че си ощетен и ограбен от съдбата, никога не ще поемеш по правия път на собствения си живот и не ще познаеш радостта, че си жив.        
    *Ако вие се чувствате зле само защото другите се чувстват добре, удовлетворението от това, че те са зле, всъщност какво ви дава?
    *Национален манталитет ни е да развенчаваме по-доброто, по-съвършеното, по-разумното, а да възвеличаваме само това, което е като нас, това което познаваме, наш"то си.
    * Мили, деца! Доброто възпитание ще ви служи вярно цял живот! Ще се чувствате много по-удовлетворени от себе си, ако сте добронамерени и умеете да се радвате на чуждите успехи! Озлоблението и отмъстителността ще ви създадат единствено недоволство и врагове! Избягвайте да критикувате - това нищо няма да промени, освен самите вас, и то не към добро! С обич!
    *Ако се броиш за нещастен, откажи се от завистта си и ще ти мине.
    *Селянията измерва собственото си щастие по завистта на другите.
    *Завистта им е съпротивлението им на доброто ти и богатството ти. Игнорирай я и им прати любов и тя се обезсилва!
    *Истинските приятели не се опитват да се състезават с нас. Те са с нас.           



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679260
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031