Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2018 14:20 - По' за вярващи
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3114 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 19.12.2020 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Нали сме създадени от едно? От първото творение - Негово подобие. Направил от него второто и оттам ги оставил самостоятелно да вършат тая работа. И те започнали, защото творческото начало е в тях, зададено им е. Е, още в началото малко се издънили, но това е част от процеса - изпитанията на продукта доказват годността и трайността му. Наш"та трайност е намалявала чувствително в първите 6 хилядолетия, сега като че бааавнинко се увеличава. Статистиките така казват. За подобряването на продукта се иска усилие и труд. А ние като частица от Него не сме освободени от усилието и труда за това. Тъй че като бягаме от отговорност утежняваме собственото си положение. 

    ...Идеята ми за този текст беше друга, ама изкушеният от писане раб Божий е склонен да се отплесва. Идеята ми беше за неуважението ни към Божието творение, което е всеки един от нас. Правим се вярващи, а не зачитаме това, в което уж вярваме. Всички ние сме едно - една общност, една църква. Озадачена съм от тези, които претендират с вярата си, а проявяват неприязън към брата си, към ближния си, към другите като него. Какво означава това? Или като сме си лепнали титлата вярващ, сме с нещо по-горе от останалите, та чак си позволяваме да ги съдим и укоряваме. 
    
    Божието творение е всеки един от нас и всичко около нас. У всеки един от нас живее частица от Божието дихание и Божията любов е във всеки и във всичко наоколо. С една любов Той обгрижва всичко живо. Той не ни е създал добри и лоши. Той ни е създал от любов, с любов и за любов. 

    С отказа си да приемем всичко и всички с любов, сме си измислили ролята на злото, на дявола, за оправдание на противопоставянето ни на това, което нас не ни кефи. Кои сме ние да заклеймяваме нещо като зло? Дадено ли ни е да знаем дали наистина е така? Това, че на нас не ни се харесва нещо, редно ли е да го вадим от доброто? Егоизъм, братя и сестри! Егоизъм и егоистичен страх. И като оправдание - дявола. Удобно е! А къде е общността, къде сме всички ние заедно, къде е Църквата? 

    Еми к"вото повикало, такова се обадило. С нашето неуважение на другото, на различното, не уважаваме себе си, не уважаваме Този, който е създал всичкото разнообразие наоколо. А Той е подредил всичко, до най-дребния детайл и Е промислил всяка подробност като ни е поставил на местото и в ситуацията, която може и да не ни харесва. Къде е вяярата ни, че си има точна причина това да е точно така. Нали сме вярващи, а не вярваме в правдата на нещата, които не ни харесват. То това вяра ли е? Я, да земем да помислим малко преди да се обявим за вярващи! 

    Истински вярващияят приема всичко и всички със смирение и благодарност и знае, че е точно така, както трябва да бъде. И не се ожесточава, нито негодува срещу събитията и хората. Истински вярващият действа, не чака. Но действа с добро. Действа с любов. Той нито мъсти, нито е ощетен, нито е гневен. Дори, когато му е много трудно, мисли добро и прави добро. С вяра в доброто.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - !!??
28.10.2018 14:41
"Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а меч. Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й…" (Матей 10:34-35)

Същият фрагмент се повтаря и в Евангелието на Лука:

"Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла. Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си." ( Лука 12:51-53)
цитирай
2. milady - :))
28.10.2018 15:33
„Ние сме пред стената, пред последното пътешествие и изследване, което ни остана. Ние сме пред самите себе си."
Сатпрем
цитирай
3. анонимен - Тъй е
28.10.2018 18:30

Извадено от контекста е буквално дявол над евангелие.
цитирай
4. milady - !!??
28.10.2018 18:41
глупосто, мОгична..
това ли ти беше..тълкуванието..
нещата са многоо по-сложни от..твоите възможности..
търси повече, и чети, и..най важно..мисли..
аз така правя, хубава вечер..
цитирай
5. анонимен - Момиче, мило, т.нар. Милейди!
28.10.2018 19:35
С тази злоба не вършиш нищо добро, най-вече на себе си. Защо ти е нужно това? Чудно! Каквото вадиш от себе си, това и привличаш към себе си. Не ти ли се иска да живееш в повече доброта?
цитирай
6. milady - https://youtu.be/IeCNl4KQzd8
28.10.2018 20:54
Защо да имам злоба ....
не четеш достатъчно внимателно…. или не желаеш

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 689570
Постинги: 348
Коментари: 334
Гласове: 2198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930