Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2019 12:20 - Нова година
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 605 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 31.12.2019 10:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    И като се почнат едни мераци, дето видиш ли, новата година ще ни сбъдне, изразени в надежди за късмет, за имАне, за любов, за успех... и други такива, подхранващи болното ни его.

    Късмет.
    Що е то? Да го караш, както до сега, но някак си така да се подредят външните обстоятелства, че точно ти да си облагодетелстван. М? Демек, както беше казал някъде Айнщайн - "да постъпваме по същия глупав начин, но да очакваме различен резултат". Късмет. Ако може да ни се случат нещата без наше усилие, ако може ние да не се съобразяваме с обстоятелствата и другите, но те да го правят. Е, ако е такава позицията ни относно късмета, догодина ще сме със същите очаквания за следващата и натам пак така. Късмет - най-честото пожелание за по-добро бъдеще. Звучи като "Бъди бездеен и се надявай!" Не е добро това пожелание! :) Не е ли по-добре да си пожелаем: "Прави, каквото можеш, не стой бездеен и доброто ще те споходи!". Със сигурност когато отдаваме времето и силите си на деяния, които са ни по сърце, получаваме всичко, от което се нуждаем. Изпробвано е! Тогава не ти е нужен късмет, не се сещаш за него.Тогава знаеш, че получаваш, каквото си заслужил. И си благодарен, защото каквото и да правиш, го правиш с любов.

    Имане. 
    Ако съсредоточието ни е само в него, трайно удовлетворение никога няма да получим. Ама никога! Ако съсредоточието ни е в човечността и доброто ще имаме всичко, което ни е потребно. Ако се откажем от подмяната на Бога с Мамона, ще сме богати. В това е правдата на парадоксите. Със сигурност. Изпробвано е. 

    Любов.
    Когато стремленията ни са към любов, удовлетворяваща егоистичните ни потребности, никога няма да я постигнем. Все нещо ще ни липсва и страданието ни е осигурено. Любовта е висше благо, но тогава когато умеем да даваме така, че да изпитваме любов от даването, а не с изисквания за съответния ответ. Любовта е в даването. Най-висшето щастие в любовта е да приемат с любов твоята любов. Включим ли изскванията, идват страданията.
    
    Успех.
    Когато си в действие, гориш в него и знаеш, че го правиш за да постигнеш нещо, ти просто действаш докато го постигнеш. За отказ не мислиш, все пак имаш цел. Успех?!? Ти така или иначе вървиш натам. И ще стигнеш! Пожеланието за успех е същото като за късмета. С бездействие не става. С действие винаги става. Е да, трябват ум и разум, разбира се. Глупостта не помага, но затова пък винаги пречи.

    Какво да си пожелаем за Новата ли?
    Действай с Любов и Добро! Не стой бездеен! Живей в Истината! Не я неглижирай! Потопи се в благодарността!
    
    И нека ни е честита!















Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kalinanikol - !
30.12.2019 12:52
Много вярно! Желая ти здраве и сила!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 689025
Постинги: 347
Коментари: 334
Гласове: 2197
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930