Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 00:10 - Любовта.
Автор: eli23 Категория: Други   
Прочетен: 1497 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 08.05.2022 20:50


       Любовта. Поизтъркали сме я от употреба тази думичка...и не само това, но сме я и поизпразнили от съдържание, заради употребата ѝ за какво ли не.
       Любов!
       Обичам те! - Може да се каже във всякакви ежедневни ситуации.
       А кога обичаме?
       Обичаме, когато някой е оправдал доверието ни. Обичаме, когато някой е направил нещо за нас. Обичаме, когато някой ни е дал нещо. Обичаме, когато просто, някой е показал, че ни харесва…Като включим малко романтика и страст и те ти го влюбването. Те ти го единствения и неповторимия обект (за момента). Е, в зависимост от степента на глупост, в която сме изпаднали, този момент може да продължи дълго, може би и цял живот. Може би...Цял живот, а?...Айде,бе?!? Тая душа, дето я носим, се развива, върви по своя си път...Дали пък се развива в синхрон с душата на човека, в чиято любов сме се вкопчили и се самоубеждаваме, че го обичаме? Ей! Душата не се интересува от земните ни предразсъдъци. Колкото и да се опитваме да я заземим.
      Любов...А? Любовта е функция на душата. Тялото се включва с помощта си и подкрепя деянията на душата в стремленията ѝ към любовта. Тялото си получава своето. То може да го получи и без съдействието на душата. И често го получава, но се стреми към сътрудничеството ѝ по пътя към любовта. Защо ли? Необходимостта е взаимна. Тя без него не е пълна, но и то без нея не е цяло.
      Има хора, които обичат предимно с тялото си, но има и такива, които го умеят по-добре със сърцето си. А е добре и двете умения да са на ниво. Ако търсим любов, разбира се.
      Тя, любовта, за мнозина е страшна и затова я избягват. Привлича ги, но…където има страх - любов няма. И обратното.
      Все пак, любовта е най-ценният дар, даден ни от Създателя. И Той ни дава! Който е готов да получи - взима. Който се страхува - се съпротивлява. Съпротивлява се на какво? На собствения си път. ”Съпротивата, всъщност, никога не успява” - казал го е Дийпак Чопра. Съпротивата докарва страдания и неприятности не само на съпротивляващия се, но и на най-близките му. Защото той не постъпва честно както със себе си, така и спрямо тях. Съпротивата, по какъвто и да е повод, възпира свободното движение на енергията, посредством която живеем. Възпира живота в нас. Не, че успява, разбира се, но създава достатъчно пречки и спирачки, напразни усилия и похабени емоции. 
     Любовта. Онази любов, с главно „Л”. Колко ли мастило е изписано за нея? И в момента хабим мастило заради нея. Тя е онази сигурност, онази неизбежност, при която човешката воля няма смисъл. Тя е Пътят, явил се като прозрение, с онази убеденост, над която не е нужно дори да разсъждаваме. Тя е там, неизменно там, просветнала в мрака, за да ни ориентира за Пътя, нашият път. И ще бъде неизменно там, защото там е Истината, която търсим цял живот. Че и по-дълго. Там е нашето място в пъзела на Божията подредба. Там е загубената част от нашата същност. Там е. Аз знам, че е там. И нашата работа е да вървим по пътя уверено и без колебание, за да достигнем себе си. За да постигнем цялостта си.                  
      
Налудничаво, а? Ама май е истина.

                                                                                           Амин!




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - ;))) За да откриеш другия,
03.11.2010 09:31
трябва и себе си да откриеш. Хубав ден, Ели!
цитирай
2. eli23 - Благодаря,Слави!
03.11.2010 11:26
Да,трябва и себе си да откриеш.А то не е шега работа.Приятен ден и на теб.:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 692584
Постинги: 349
Коментари: 334
Гласове: 2200
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930