Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2021 16:03 - Просто - простено
Автор: eli23 Категория: Други   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
0



    Прошка. Простено. Просто да ви е! Просто. Колкото по-просто, толкова по-малко грешно. Колкото по-сложно, толкова по-грешно. Дали?

    Някога нашите баби отговаряха "Просто да ти е!" на Сирни Заговезни. Като че ли когато сме в грешка навлизаме в сложности. Усложняването ни води до съгрешаване. Опростяването ни избавя от грешките.

    Колкото по-просто живеем, толкова по-праведни ще сме. Простото е близо до природата. Еврика! Близостта до природата ни доближава до Господ.

    Просто живеене:

- да виждаме това, което се вижда. Т.е. да си отваряме очите за това, което ни се показва и да не интерпретираме видяното според разбиранията и усещанията, да не мъдруваме чисто по човешки, а да гледаме, за да виждаме.

- да чуваме това, което ни казват и на него да отговаряме, а не да си мислим какво са искали да ни кажат, защото сигурно е, че както и да го мислим, то няма да е точно това, което е мислил казващия. Колкото и да не умее да се изразява говорещия, най-просто е да му говорим според думите му, а не според това, което си мислим, че е искал да ни каже. Да не мъдруваме по човешки, моля!

- да чувстваме това, което наистина усещаме, а не да разсъждаваме върху причините и последствията на нашите усещания, защото често те са лъжовни и от това мъдруване последствията най-често са страдание. Да се отдадем на усещанията си, не да ги пренебрегваме, нито да ги преекспонираме в емоциите си.

- живей в момента, животът е сега, в този момент, миналото ни е довело до тук, а тук и сега изгражда бъдещето ни. Каквото и да искаме за бъдещето си, то зависи от това какво правим точно в този момент.

- живей за себе си, а не въпреки себе си. Живей за себе си не означава не означава вреди на ближния, но и не означава "харесай се на ближния". Означава животът ни да е съобразен с нашите си потребности и предпочитания, не с нечии чужди.

- като искаш нещо, мисли за желаното, а не за парите, чрез които би го постигнал. Концентрирай се върху желанието и не измествай фокуса върху някакви си пари. Парите сами по себе си нищо не ти дават.

- когато обичаш - обичай! Когато не обичаш, не се прави че обичаш! Не си усложнявай живота с неистински чувства!

- живей просто! Бъди това, което си, а не това, което някой друг иска от тебе! Бъди това, което си, а не това, което би се харесало на ближния! Бъди това, което си, а не машинка за пари.

- съзнавай само това, което е съзнато! Не умувай над евентуални неща! Още по-малко допускай емоциите си до евентуалните неща. По този начин вдъхваш живот на несъществуващи неща. Резултатът е страдание.

    Бъди себе си! Открий себе си! Съхрани себе си в себе си! Наложи себе си извън себе си! Обичай себе си, за да бъдеш обичан! Живей себе си! Живей просто! Не усложнявай живота си чрез излишно мъдруване! Довери се на Господ! Той е самата простота. Колкото повече усложняваш, толкова повече се отдалечаваш от Него. И се вкарваш в грешното. Живей просто!        За да не се налага да ти прощават!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 691362
Постинги: 349
Коментари: 334
Гласове: 2199
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930