Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2021 08:00 - Просветените ни емигранти
Автор: eli23 Категория: Други   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.10.2021 15:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Идат в чужбина, в оня подреден свят, свят, в чието подреждане те не са участвали, ползват се от подредбата му наготово. После дойдат тук и обясняват колко сме зле. Еми като знаеш как става ела тук да живееш по праведните правила на подредените държави, ама не! Тук много лесно се ориентират в корупционните схеми, щото да не се минат с парите нещо. Ела тук и действай честно, според законите! Ама тук се краде, казват. Еми ще се краде, докато има глупаци, които да им поддържат схемите. Ама по-скъпо ще е! Ми нека да е по-скъпо, ама да разрушим неправдата с това по-скъпо! Или?!? Що да е с моите пари? Значи там, на запад някой се е борил, давал си е парите за честна и безкорупционна система и нашенеца като иде ахва, но тук някой друг ако може да я създаде. Лайньовци, готованци. Само пари и сметки им са в главите.

    Съвсем пък друг е въпроса дали е по-скъпо, ако вървиш по каналния ред у нас, по закона. Аз смятам, че е много по-евтино, но наште глупаци в страха си да не се минат се набутват повече. Това е неизменно правило. Съвсем друг е и въпросът дали и на запад не играят корупционни модели, но на нашенеца не му пука за това и си гледа само собственото удобство. И изгода. А у нас се дразни, че някой друг се облагодетелства от нечестни сделки. Друг, а не той. Защото, ако му падне и той ще прави същото. Докато там в чужбина е далеч от схемите и няма надежда да се докопа до тях. Пък и не е наясно как. А го е страх и от закона. Щото там няма "наш човек" да го отърве. Тук му се вижда по-близко, по-понятно. И завижда. И пречи. Начи за да не се облагодетелства някой държавен служител за него е много важно, но да се облагодетелства някой мафиотски служител, може. Еми затова сме тук и на това дередже. Глупаци!

    Докато в управлението на държавата участват хора, които вярват, че ще си решим проблемите само по втория начин, дотогава няма да ни тръгне живота накъм по-добро. Глупаци навсякъде.
    Към управлението и едни други умняги се стървят. Били учили на запад. Е те там е проблема, де! То от запада дойде това кланяне на парите и сриването на образователната ни система. Като ни управляват такива западно изучени, к"во по-точно ще ни управляват? Финансите. Ама освен финанси и хора има в тая държава. Хора, които трябва да образоваме и да им осигурим самочувствие, освен храна и зрелища. А човек със стабилно самочувствие не чака на държавата да го храни. Тези учени хора, дошли от матрицата, на какво ще ни научат, освен да се подчиняваме на правилата в матрицата. 
    Техния водещ постулат е: всяко действие щом е за пари, оправдано е. Ако е по друга причина - загуба на време е. И на пари естествено.

    Господ ни е дал парите за да се посветим на живота си, а не да посветим живота си на парите. Ей, много глупава пасмина! И много като пасмина. 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 678813
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031