Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2013 20:47 - Къде отидоха хората!
Автор: eli23 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2213 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 29.03.2021 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Къде отидоха хората! Не тези, програмираните, с чиповете. А хората, истинските хора. Накъде отива светът с това матрично оформление? Не ми се вярва Господ да е имал точно такива индивиди предвид, когато е създавал човека. Те не знаят що е свобода, нито пък знаят как да се ползват от нея, ако случайно им е дошла отнякъде. Само като си помисли човек, що храбреци и идеалисти са изгинали в името на свободата. То затова са и загинали млади, пожалила ги е съдбата, за да не видят резултатите от своята борба. Едва ли е щяло да им бъде леко и весело, виждайки безмислието на жертвата си.

    Та...тези, невоювалите и разбира се незагиналите, не знаят как да си го живеят живота без програмиране. Програмиране от някой друг, което да ги движи в някакви рамки, в които да усещат някаква сигурност, която пък да ги приобщава към някакво стадо. Добре де, не стадо - група, колектив, общество. Иначе са загубени.

    Със сигурност тези живи същества не са удовлетворени от пребиваването си там в стадото, но не правят друго освен да недоволстват срещу някакъв, не е ясно точно какъв враг. А врагът го знаем - матрицата, програмата. И живо се интересуват от съществуванието на другите индивиди в същото стадо, та белким там намерят отговорите на своите въпроси. При подобните. Щото да се обърнеш към себе си и да ги търсиш вътре в себе си не е лесно, в повечето случаи дори невъзможно. Защо е така, не разбирам, но е така. Може би причината е в поемането на отговорност за себе си, а това е гадно. И несправедливо. :)

    Интересни за тях са хората без рамки. Тези успелите в някой аспект на живота си, свободни от матричната зависимост. Свободни. Интересни са, но не ги последват, а ги корят и хулят. Отричат и пренебрегват. Защо? Защото са различни, естествено. Защото не са от наш"те. Защото не са недоволни. Защото знаят какво искат, как да го постигнат и как да се справят с пречките. Защото действат, а не чакат някой друг да им го издейства. А те, пречките идват пак от там, от матрицата, т.е. от програмирания светоглед. Но несъмнено тези хора са най-интересни и затова са обект на обстойно наблюдение и обстойни приказки. Празни приказки, изпълнени с нездрава емоция. Няма как извън матрицата да съществува матричната правда и матричната сигурност, матричното бездействие в очакване на светлото бъдеще.   
    За човещината да споменаваме ли? Щото човещина иде от човек, нали? Там в матрицата отговорността е обща и лесна, щото не е лично наша. А човещината изисква отговорност, изисква човеколюбие, изисква доброта. Добротата пък изисква действие и също онази гадна отговорност за собствените действия. Тези отвън поемат отговорността за себе, а тези вътре изискват от някой да поеме отговорността за тях. Обикновено се намира мераклия и успешно ръководи стадото, но налага и правилата си, използвайки стадото за личен интерес. Като следствие стадото е недоволно и т.н. Също като приказката - Имало едно време един човек, който си имал куче, кучето умряло, той му направил паметник, а на паметника написал "Имало едно време един човек, който си имал куче..." и т.н. , до безкрай.
    Къде отидоха хората? В рамката не могат да виреят, извън рамката не са от наште!?! Чудна работа!

 

                                                                  24.08.2006




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vidintown - :))
06.06.2013 22:45
Mного добра публикация.Задавате доста значими за днешното състояние на огромна част от хората въпроси.Особенно края ми хареса,понеже и в момента ми се налага да работя с хора,които са в матрицата и ме мразят поради споменатите от Вас качества.За мен тези хора са страхливци,нямат изграден характер,индивидуалност,завиждат на хората,които имат ясни цели и път,по който да достигнат до тях.Свикнали са да живеят в матрицата,дори съм им доказвал десетки пъти,че не умеят да мислят креативно . Супер статия , БРАВО :))
цитирай
2. eli23 - Анонимни приятелю!
14.06.2013 22:48
Бих реагирала на текста ви,ако можех да схвана разликата,която влагате между Бог и Творец.
цитирай
3. kakvonovo - Къде са хората?
16.07.2013 22:54
http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/07/14/порочна-система/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 689565
Постинги: 348
Коментари: 334
Гласове: 2198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930