Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 07:44 - Скандалджията
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1679 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 12.03.2020 10:25



    Творенията Господни са толкова разнообразни, колкото ние, като част от тях, не можем да си представим. Но щом нещо определено е създадено, то то е необходимо за човечеството. Опитвам се някак си да вмъкна тук, сред тези редове, творението "скандалджия".
    Него като речеш да го вмъкнеш някъде не става отведнъж и не си сигурен точно как. Но след началните неумели опити, внезапно осъзнаваш, че той вече е там. Наместил се е между редовете, или в живота ти. Зависи за какво си си мислел, че ти трябва.
    Странно творение е това скандалджията. Не обичам тая дума "странно", защото тя означава, че нещо не ни е ясно, че нещо не разбираме, че не сме в час. Тези, които често я употребяват се опитват да ѝ внушат смисъл на нещо извън нормалното, извън хората. А то си е обикновено неразбиране на хора и събития. Определението  "нормално" пък смятам, че е некоректно да ползваме. Кое ни дава правото ние да определяме границите на нормалното? Е - да: бихме се чувствали по-спокойни и сигурни, ако ограничим една територия на нормалност и си кютим вътре в нея, ала това е поредната фантасмагория, утопия, в която ни се иска да се заврем и да спрем да действаме, щото там е нормалното. Не би! Не става!
    Аха! Да се върнем на скандалджията, че той всъщност е причината за тези толкова много думи. Странно творение! Наистина не ми е ясно защо постъпва така! Емоция, страст, егоизъм, страх, неведение и невъзможност да се справи със дадена ситуация по по-разумен и резултатен начин!?! Доста глупава реакция! И безрезултатна. Или? Дали е баш така? Дава си резултат. Някакъв конкретен - да. Това му е начинът на скандалджията, особено неразумен помоему. И вреден. За емоциите и взаимоотношенията. А интересно, извън семейната среда рядко се осмелява да си прилага метода. Но сред най-близките си хора, изпуска парата с пълна сила. Ноусенс. Като паразитите, които унищожават тялото, чрез което живеят.
    Изобщо в гнева какво ли е обмислено. Гейзер, сляп за последиците. Единственото, което го води е да е той, да бъде той. Сега! В този момент! Вижте величието ми!...Като че това е апогея на глупостта, в момент на гняв разумните доводи на другия само наливат масло в огъня. Не дай Боже съвети. Скандалджията говори, говори...неспособен е да чува. Накарай го да чуе нещо - още повече говори.
    Видно е, че чрез този неадекватен и неконтролируем метод се старае да наложи мнението си. На всяка цена! Не защото е най-правилното, а защото е неговото. Реакция, породена от дълбоко наранено самочувствие и силен страх. Страх от сриване на ценностната му подредба, която не търпи корекции, щото е сложно. Требе да се мисли, а то е сложно занятие. Я по-добре един скандал, нежели мисловни напъни. Те са опасни точно за ценностната му подредба.
    А интересно, след скандал, той не е изтощен от това изригване, а е зареден с енергия и доволен от себе си. Комплексираност, на която ѝ е нужна тази емоция, за да изхвърли натрупаното напрежение. Същевременно изсмуква енергията на околните, открадва я, за да я замърси отново с негативизъм. И все така...Къде ли е разковничето? Защо ги е създал Господ такива точно! Нещастни и неудовлетворени, които разхвърлят нещастието си върху околните. Къде е поуката?!?
     ...Може би в живота на всеки съществува поне по един скандалджия. Явно служи за нещо, но за какво?!?



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Служи за лакмус:
03.11.2011 15:18
какъв не трябва да бъде човек. ))))
цитирай
2. eli23 - Радвам се,Слави,
26.11.2011 22:02
че може да послужи за нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 689260
Постинги: 348
Коментари: 334
Гласове: 2197
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930