Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2020 13:56 - Какво е да живееш в Бог?
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 384 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2020 13:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Бог е творец. Нашият Творец. Ако ли не беше ни сътворил, Бог ли щеше да е! Не можем да знаем. Знаем само, че е непознаваем. Сътворил ни по съвършения начин. По свой образ. Подобието е наша задача. Бог е защото е Творец.
      Да се стремим към подобието...е да творим като Него. Да творим каквото сме способни, с каквито дарби Той ни е удостоил. Който с каквото може. Висшата Промисъл е дала на всеки. Та като творим да го правим с любов, да се зареждаме с щастие, когато го правим. Да творим добро и с добро намерение.
      Творчеството със зла умисъл или с озлобление не е по Бога. Той ни е създал с добро и за добро. Нашата задача е да полагаме усилия да живеем в доброто. Защото отпускането по течението вече е отказ от усилията и е увличане в друг поток, който не се нарича добро. Изпускането на доброто е изпускане на целта на нашето съществуване, т. е. навлизане в греха. Изпускането на целта е грешката. Човешкият грях е изпускането на Доброто. А добро без усилие не се постига.
       Нищоправенето, колкото и да не вреди на някого не е добро. Мързелуването пред телевизора, тъпченето с храни и напитки на масата, убиването на времето с разни занимавки и безполезни игри, провокирани единствено от недоволното ни его не е създаване на добро. И изобщо не е никакво създаване, това са само начини да ни влачи течението встрани от нашия път, пътя на доброто.
    Тъй че живеенето в Бога е добротворството. По Негово подобие. Творчеството е усилие. Добротворчеството е голямо усилие. Но пък някой някога представял ли си е, че пътя към Бога е липса на усилие, лентяйство и мързел? Всеки от нас носи в себе си своето творческо начало. Всеки от нас има умения, чрез които изразява своята същност. Нужно е единствено да повярваме в собствените си умения, които са ни дадени точно за да вървим по пътя към Него. Дори приготвянето на една манджа е творчество, но когато е изпълнено с желание и любов. Когато обичаме това, което правим, тогава сме в Пътя.           
    Творейки изразяваме себе си, налагаме себе си дори, щастливи сме със себе си. И се изпълваме с все повече любов. Посредством нашето творчество заобичваме все повече себе си, все повече ближните си, все повече Бога. И животът ни се изпълва с благодарност. Велико е да знаете! Нека да бъде! За всеки!
 
    Да бъдем добротворци!  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679116
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031