Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2020 23:04 - Щастлив ли си?
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 643 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.10.2020 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Не сте щастливи, знам! Ама искате да сте, нали? Дори и тези от вас, които вече се съпротивиха на това мое заключение, всъщност се самоубеждават с твърдението си, че са щастливи. Ама честно, така ли е? Може да се затрупвате външно с всичко, но вътре какво си имате? Не бягайте от истината! Малцина днес са осъзнато щастливи. Вие колко щастливци познавате? Щото аз честно 2-ма - 3-ма. Хората са масово недоволни и с усещането за ощетеност. Това щастие не е щастие.

    Ако искаш наистина да си щастлив е нужно постоянно да работиш за щастието си. Ама наистина постоянно. Ако наистина искаш. С мързел и страхове не се постига нищо хубаво. Истинското щастие изисква да преодоляваш собствените си притеснения и леност. А правиш ли го, то само идва, не чака да го търсиш. Щастието обича смелите, дейните, самоуверените и добронамерени хора.

    И не, софрата и пиячката не носят трайно щастие. Носят разтоварване и временно отпускане от напрежението. Компанията на маса не изисква нито деятелност, нито смелост. Самоувереността и добродетелта след третата ракия са измамни и кухи, колкото и да ви се виждат сериозни и сигурни.

    Индикация за щастие е благодарността, но не тази която изричаме от куртоазия или по задължение, не в изричането е разковничето. Благодарността, която те изпълва с благодат, благодарността която сама напира отвътре, тя е признака на щастието.

    Благодарност и действеност. Третата задължителна съставка е вярата в доброто. Вярата, че действията ти са за добро. Каквото и да се случи по пътя ти, вярваш че е за добро. Щото никой не ти гарантира безпрепятственост и безпроблемност. Каквото и да се случи, убедеността, че се случва това, което трябва, нищо че ти се струва, че не трябва ще ти дава сили занапред.

    Проблемът ни е, че предпочитаме да се откажем, вместо да продължаваме да вярваме и да продължаваме да действаме. Неувереността и леността отнемат щастие, те не дават.

    Щастието живее в действието, не в пасивността. Щастието се подхранва от увереност, не от предпазливост. Щастието обича ведрите и комуникативни хора, не недоверчивите и намръщените. Щастието е вяра. Щастието е доверие. Щастието е обич, споделена. Щастието е свобода - свобода на волята. Щастието е мъдростта на Бога.

    Ти, всъщност, обичаш ли щастието, радваш ли се на щастието на ближния. Завист има ли, щастие няма. Гняв има ли, щастие няма. Страх има ли, щастие няма.

    Какво обичаш? Какво те вдъхновява? Какво те привлича? На какво се радваш? На какво се усмихваш? Какво те кара да се чувстваш жив? Отговорите на тези въпроси са различни, но всички те пазят твоето щастие и чакат да отидеш и да си го получиш. Не вярваш ли? Аз вярвам. Но докато не пробваш няма как да разбереш дали е така.




Гласувай:
4



1. barin - Здравей, Ели. Изглежда съм щаст...
17.10.2020 17:02
Здравей, Ели. Изглежда съм щастлив, особено след като си прегледам темата" Аз и моят род" и видя плодовете на моите усилия ми става по- добре.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679319
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031