Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2021 10:00 - Господне е!
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 333 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    На зле беше тръгнал света. Масово пустосвахме всичко и всички. Предричахме лошотии и страхотии. Щото на зле беше тръгнал тоя свят. Материализъм, озлобление, безчовечност, аморалност, егоцентризъм. Всички недоволствахме, но нищо не променяхме. Изредените хорски прояви се намират точно на обратната страна на учението, дадено ни от Иисус.

    Но ние Го бяхме забравили - Него и учението Му. За нас Той беше екзотична отживелица. Така беше за нас, но за Него? Дълго ни чака и като видя, че пътят ни е неизменно в обратната на Неговата посока ни напомни за Себе си. Как ли?

    Ами с това, дето го живеем сега. Ма то не било от Него, ами било от нас си, от човеците. Ми че то, тия човеци нали не са извън Него? Или? Мислите ли, че всичко това, което ни се случва е без Неговото допущение? Изобщо възможно ли е нещо да се случи извън Него? Айде да не се заблуждаваме! Видиш ли злите сили как са взели надмощие в живота ни! Взели са, щото ние сме го позволили. Да се разберем! Злото няма как да се всели в живота ти, ако сам не си поддал на изкушенията му. То умее да работи чрез изкушения. Много добре работи и чрез страх. Видяхме напоследък страха какви работи може да върши. И продължава да ги върши. Защото продължаваме да се поддаваме на страха. Господ чрез страх не действа. Неговото действие е единствено чрез...? Кое?!? А де! ...Любов, разбира се!

    Всичко това с “противодействието” на болестта посредством ваксините с любов ли дойде при нас или със страх? За най-страхливите, тази загриженост за здравето ни е проява на любов, сигурна съм. Само че те продължават да се страхуват. Егати любовта, дето поддържа страховете ти! Доброто не поддържа страха, то развива любовта. Каква любов се разви във всички ваксинирани, питам?

    Бяхме лоши помежду си, говорехме лошо един за други и...ни затвориха устите с маски. И директно и символично. Не че спряхме да хулим, ама и не свалихме маските.

    Господ ни се разсърди и затрудни комуникацията между хората. Сигурно сме прекалили в лошотията си. Знам, че не ни е хубаво да търсим причината в себе си, по’ ни е добре тя да е извън нас. Само че когато почнем да я търсим в себе си, тогава и ще разрешим проблемите си.

    Той ни обича истински и затова ни дава, каквото сме си заслужили. Айде да не се правим на учудени защо така пък баш нас, нали Е добър! Еми точно щото е добър. Слуша години наред недоволствата ни от другите и реши, че ще ни е добре да ни изолира от тях. Нали не ги харесваме, нали все те са виновни за нашите неблагополучия? Ай сега вътре вкъщи, навън зад маската и докато не почнем да обичаме другите така, както Той ни е казал да се обичаме, ще я караме така - маски има, зелени сертификати - също! И производителите на маски и дезинфектанти ядат хляб, и то от по-скъпия.

    Болестта, която върлува...дали чак толкова върлува или повече ни върлуват?!? ... не е лека, познаваме се с нея. Но си я заслужихме. Още повече, че ни въздейства и възпитателно. Е, не на всеки. Не всеки е добър ученик, но който е, ще си научи уроците и ще си извади поуките. Останалите ще си останат зад маските да недоволстват от гадната ситуация. Болестта покрай всичките екстри, различни за всеки, неизменно ни отнема за известно време нюха и вкуса. Не е възпитателно ли? Не! Възпитателно е! Защото без тези рецептори хранителните изкушения нямат власт над нас. Изкушенията. Да ги осмислим и да познаем начина да ги преборваме. Да поживеем известно време без тях, да храним тялото като огладнее, но без удоволствието, което обикновено ни носи храненето. Ако не поумнеем от този урок може да ни удари и в другото удоволствие. Тогава вече може да има и самоубийства, на мъже предимно.

    Като си помисли човек колко много сме зависими от телесните удоволствия. Е точно това не иска от нас Господ. И осъществи масов семинар, на световно ниво. Който е способен, ще се поучи! За някой урока беше много тежък, на границата на живота, за други протече по-поносимо, трети го изкараха на крак, четвърти не го и усетиха. За мнозина беше фатален, но обучението продължава. Докато се стигне до някакъв резултат, какъв ще е от нас зависи. Или ще е край или ще е ново начало. Стискайте зъби, има още, но най-лошото мина, да знаете! 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - Коя си ти, и каква...??
06.12.2021 17:56
Да си позволяваш тази огромна наглост да говориш в множествено число,.. колко сме зли лоши пропаднали и нехайни същества какво безсрамие!!!

още повече, да ни задръстваш
с пристрастни концепции, за Всемогъщият винагидобрият щедър,и любящ Бог...

Бог е всичко, божеството, създателят и Разрушителят съдията, който е изразител
на дуалистичният модел
на Вселената,който обитаваме всички ние
мисля, че така е по приемливо и логично..

Поздрави колежке пенсионерке)


цитирай
2. saankii - Когато те ударят по едната буза
07.12.2021 10:16
обърни и другата ))
нали така беше.
колежке ,колежке,язък и язък
за изобилната логорея уртикарис
цитирай
3. eli23 - О!
08.12.2021 01:26
Вече имаме засегнати! Еми позволих си да обидя безпогрешните и всеправедните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 690153
Постинги: 349
Коментари: 334
Гласове: 2198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930