Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2019 21:05 - Влюбването е създател
Автор: eli23 Категория: Тя и той   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.09.2021 03:50


    - Дали има хора, които никога не са се влюбвали?
    - Трудно ми е да повярвам. Предполагам, че има такива, коитпо си е срам да си признаят, защото е прекалено лично.
     Колкото и да сме яки и печени е стихия - неустоима и неподвластна. Мощен обмен на енергия, протичаща двустранно. Количественото натрупване на тази енергия изгражда базата, върху която се гради бъдещата връзка на двамата участващи. 
    Силна и трудно контролируема е и става така, че единият е по-малко склонен да се отвори и да я приеме изцяло. Натрупването на базата става неравномерно и асинхронно за двамата. 
    Идва време, когато по-недоверчивият е готов да се отвори за мощната енергия идваща от влюбването, ала ентусиазмът на другия вече сблъскал се с преградата на недоверието е охладнял и той вече не е склонен да хвърля енергията си със същата сила и мощ. Асинхронът се засилва. Ентусиазмът вече се е позатворил в себе си и доверието на недоверчивия не получава онова, което досега е отблъсквал. Това, естествено, засилва вроденото му недоверие, превръщащо се постепенно в злоба. Градежът на връзката става все по-крив. Така в общи линии градим връзките си, за съжаление.
    Тъй че, мисля си, като си влюбен - бъди влюбен, без задръжки. То във всичко е така. Като правиш нещо, вложи всичко от себе си, та да е успешно! В любовта особено! 
    Две отворени вярващи душѝ рядко се срещат. Може би това е начинът да се очистват по-недоверчивите от недоверието си. Всеки от нас е дошъл тук да се учи и да израства. А вярата е нещото, което ни е нужно, за да сме благодарни за тоя живот и за всичко, което той ни дава.

    ...

    Поради страховете ти неприемането на всичката любов отсреща вече я е редуцирало и сега я търсиш, каквато е била, когато все още си се плашил от нея. След твоята резервираност мислиш ли, че тя би посмяла да се пусне отново със всичкия си ентусиазъм? Едва ли! Когато чистото чувство срещне недоверие трудничко ще се открие отново със всичката си чистота на същото място. То вече е предпазливо там. В това е трагедията на голямата част от връзките ни.

    ....
 
    Разрешението ли? Във възпитанието на децата.
    Възпитавайте ги в доверие. С доверие. Чрез доверие. Ако можете. Ако не можете - все ще е така!
    Вярата и доверието помежду ни е същата вяра и доверие във Всевишния. Тъй че, ако някой заявява, че вярва в Бог, но му е трудно да повярва в ближния си, категорично му казвам: Не! Не вярваш в Бог! Каквато е вярата ти в ближните, такава е и вярата ти в Бога, респективно вярата в Доброто и вярата в Любовта. Като капак там се намира и познанието за Истината!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679218
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031