Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2021 09:55 - Страховете му
Автор: eli23 Категория: Тя и той   
Прочетен: 633 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2021 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Да си осигурим сигурност. Сигурност чрез околните. Сигурност чрез ближните най-вече. Колос на пясъчни крака. Сигурността е колоса, не ще и съмнение. Но краката са пясъчни за жалост, щото другия по най-различни неведоми пътища може да си иде от живота ни.

    ...

    За да не си идат наш"те ближни е нужно да ги направим зависими по някакъв начин. И ги правим. Къде финансово, къде интимно, къде емоционално, къде материално... Манипулациите са изобретателни. А са изобретателни, щото са основани на страховете си. Най-вече страхът от изоставяне, страхът от разрушаване на сигурността.

    ...

    Ревност. Страхът от свободата на ближния. Страхът от свободата на жената. Нема к"во да се лъжем и самозаблуждаваме. Основният страх е страхът от свободата на жената. Защото това застрашава сигурността ни. Каквото и да правим, колкото и да сме лоши, хубаво е някъде да имаме сигурно местенце с осигурени основни потребности. Еми хубава е тая сигурност от детството. Не е хубаво това, че вече не сме деца. Още по-не е хубаво, че от нас зависи сигурността на нашите деца.

    ...

    Хубавото е, че жената си търси зависимост от мъжа - къде финансова, къде материална, къде сексуална, къде емоционална... И си я намира. Мъжът се нуждае от това тя да е зависима от него. Така е велик и самоуверен. Симбиоза.

    ...

    Зависимостта на жената му дава сигурност. Защо ли!?! Защото самият той движи живота си според зависимостите си. Мъжът е много по-обвързан със своите зависимости и това му дава разбиране за неговите връзки. Аз на тебе - ти на мене. Елементарно разбиране за човешките взаимоотношения. Но пък неще много мислене. 

    ...

    Лошото е, че той понякога попада на независима жена. Такава една откачена жена, която се нуждае и се гордее с независимостта си. Е те това е да изтеглиш късата клечка. Тая откачалка се справя по-добре с живота си, но не казвайте на никой, щото е срамота. Тая откачалка може да си тръгне когато реши, щото може и без нас, но не казвайте на никой, щото е страшно. Тая откачалка се осмелява да се радва на живота си, а той е толкова несигурен. Това възможно ли е?

    ...

    Какво ни остава в такъв случай?

    ...

    Остава ни ревността. Остава ни завистта. Остава ни злобата. И самозаблудата, че тя ще ни търси, ама ще е късно. Ще види тя!...

    ...

    Ама не е много сигурно кой какво ще види. И кой какво ще търси. Затова се принуждаваме на какви ли не манипулации и потайности.

    ...

    Странно, но тя си е добре и сама, а трябва да има някаква причина. Много по-лесно е да знаем причината, че да знаем срещу какво се борим. А тя, причината е невидима. Най-лесно е да е друг мъж. Вкопчваме се в тая идея, щото другото не го разбираме. И си я материализираме за себе си. Но дали тази идея е реална за жената и за останалия свят не е много ясно.

    ...

    Тя си има някаква сигурност, която мъжът не схваща. А трябва да е материална, иначе каква сигурност ще е...

    ...

    Да, мъже! Има една сигурност, която ние оправните в живота жени познаваме. Има една сигурност, която ние независимите жени използваме. И тая сигурност е непоклатима и неизменна. Вие не можете да я заместите! Познали ли сме я веднъж, тя вече е завинаги с нас.

    ...

    Хубавото е, че тези жени са малко, много малко и шансът да се сблъскате с нея е нищожен, но все пак бъдете нащрек. Видите ли жена, която умее да се радва на живота си и го живее с благодарност, бягайте далеч! Опасно е! Вярно, привлекателни са, но не си струва риска! 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - :-)))) колежкее..добре заварили...
13.09.2021 10:02
познато...

ти си, точнооо..като онази кокошка: дали, не бягам твърде бързо..
класика!!!))))
цитирай
2. eli23 - Ева 666
13.09.2021 10:43
Ти не бягаш, сигурна съм!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 689814
Постинги: 348
Коментари: 334
Гласове: 2198
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930