Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2013 20:25 - Там сме! И ще бъдем!
Автор: eli23 Категория: Политика   
Прочетен: 4154 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 14.03.2020 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    От години насам лавинообразно ме обзема разочарование от действията и мотивите за действие на представителите на човешкия род, към който се числя и аз. Старая се да обичам ближния си, а постоянно се разочаровам. От дребнавщината, от изпростяването, от сметкаджийството и егоизма, които съзирам. И колкото повече ги опознавам моите ближни, толкова повече се разочаровам. Но не спирам да търся - доброто, човечността, благородството, интелигентността, благодарността. На различни места, в различни групи по интереси, при различни възрасти...

   Да...с годините, човек се поврежда, затваря се в собственото си обкръжение, постепенно стеснява кръгозора си, увеличава страховете си и става скучен и сив. В по-често срещания случай, но не във всеки случай, разбира се. По-младите са с по-широк кръгозор, по-вярващи и доверчиви са в най-добрият смисъл на тези понятия. Не всички млади, но в по-голямата си част. И тук, обаче, като и навсякъде всичко опира до нивото на интелигентност.

   И така, с възрастта отворените към развитието си и към новостите намаляват, но няма възраст, в която да свършат. Има ги винаги и навсякъде в различно съотношение с останалите, тези, които са вторачени в тенджерата и чашата си, тези, заробените от омагьосания кръг на ежедневието си.

   Идеята ми всъщност, е за съхранените личности, тези с поглед навън, тези на които им пука какво става извън дома им, тези които са съхранили доброто в себе си, а за да го съхранят е било нужно да се опазят от страховете си. Това са хората, които втори месец излизат вечер и сутрин в центъра на София. Подкрепата от Пловдив и Варна е слаба, но я има. Тези хора всяка вечер са там на площада. Те вярват, че промяната е възможна, Те вярват, че доброто ще се възроди в държавата ни. Те вярват, че чалгията във всичките и проявления е победима.

   Ама София не била България. Айде бе! Та нали всеки четвърти българин се нанесе там. Та нали всеки българин в провинцията има близки там. Те софиянците в София колко са? Но май точно те са там, на площада. И да не забравяме, че каквото извоюва София е за цяла България. Тя не го прави само за себе си.

   Ама лумпени били. Бре, че лумпени, които имат воля и постоянство да отстояват исканията си по мирен път вече втори месец. Всяка нация би мечтала за такива лумпени.

   Ама това били хора без работа. За това ли вечер, когато работните часове са отминали са стократно повече от сутринта.

   Ама пиели бира. Е що да не пият! Някои пият, но аз един пиян не видях. То пиенето на бира не означава единствено количествено наливане с мерна единица - каса.

   Ама не знаели какво искат. Дали пък тези, които си стоят у дома, промивайки мозъците си телевизионно знаят какво искат! Но който иска да види - вижда, че мнението на хората на площада постепенно се консолидира около няколко основни искания и всеки един от тях е наясно какви са те.

   Ама били озлобени...Аз не срещнах злоба. Който не вярва да излезе вечер в 18:30ч. па да види. Ако имаше злоба, щеше ли да бъде протеста мирен? Злобата не умее да вирее в мир.

   Ама излизали вечер на разходка. Като е обикновена разходка защо буди притеснения и чесане на езици?

   Това, което мене ме впечатлява на тези разходки е, че с времето хората започнаха да се усмихват един на друг. Зароди се доверие помежду им. И така трябва да е, още повече че провокаторските агитки се стопиха по собствено желание. На тези разходки атмосферата на приятелство и толерантност се вижда и диша. Добре изглеждащите и добре облечени хора са там. Интелигентните лица и одухотворените погледи са там. Ако не те, то кой ще предизвика промяната, която желаем. Те затова предизвикват неприязън, защото с 30 лв. и пица не се купуват. Надеждата и разумът са там. Интелигентността и артистичността са там. И вярвам, че ще бъдат там до окончателната победа над чалгията и посредствеността, над мутроолигархията и страха. Ще бъдат!

   Пиша в 3-то лице, защото не съм редовно там при тях и въпреки това съм там!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Няма да те
20.07.2013 11:11
апострофирам, но не съм хич съгласен с тебе. Дори ще ти дам + защото си направила труда си за да покажеш какво мислиш за протестите.
Вие пък софиянци вече не виждате къде стъпате от вирналите Ви носове. Голяма интелигенция сте, но се замислете дали е така? Значи да речем10000 протестират от цяла България, а другите не искат! Наричали ги лумпени......хм интересно защо не са употребили още по улични епитети. Не, че няма за какво да се протестира, но да се протестира с/у бедноста на първо място, а след това за всичко друго, което не е наред. Надявам се, че розовата пръдня на софиянци не е по различен от хората на останалата част на България. Умаловажаването на мирогледа на провинцията си е чисто дискриманционен похват за ШОПИТЕ НАГЛИ. Песимист съм към всичките ни политици, но като изказвате мнение дайте и предложение, кой да поведе държавата в качеството на кадърен водач за изход от това положение! Според мен 24 години показаха политическото невежие елитът ни, капацитети на разруха и ограбване на държавата ни.
цитирай
2. eli23 - Ангел!
21.07.2013 09:52
Пише,че си от Пловдив,но според мен си от Пловдивско.Не че е лошо,но е показателно.А тези софиянци с вирнатите носове,бъди сигурен,че не са софиянци,само живеят там.Че голяма част от интелигенцията е съсредоточена там,няма смисъл да спорим.Тъпо е да се протестира срещу бедността,а не срещу причините за нея.Никой не омаловажава мирогледа на провинцията,но кой и е крив,че тя се оставя да бъде водена и не поема инициативата.Варна го направи през февруари и София я подкрепи,нали?Ще се намери и водач на държавата,тоя батак не се оправя за два дни,нито за два месеца.
цитирай
3. aip55 - Пише, че си от Пловдив, но според мен ...
21.07.2013 10:09
eli23 написа:
Пише,че си от Пловдив,но според мен си от Пловдивско.Не че е лошо,но е показателно.А тези софиянци с вирнатите носове,бъди сигурен,че не са софиянци,само живеят там.Че голяма част от интелигенцията е съсредоточена там,няма смисъл да спорим.Тъпо е да се протестира срещу бедността,а не срещу причините за нея.Никой не омаловажава мирогледа на провинцията,но кой и е крив,че тя се оставя да бъде водена и не поема инициативата.Варна го направи през февруари и София я подкрепи,нали?Ще се намери и водач на държавата,тоя батак не се оправя за два дни,нито за два месеца.

Не съм тук за да споря с вас, но ще Ви дам малко инфо за да видите за кого протестирате и реално кой подстрекава протестите: http://rainman.blog.bg/politika/2012/10/13/dokladyt-za-kriminalnoto-minalo-na-boiko-borisov.1009148
цитирай
4. aip55 - Там е работата. че
21.07.2013 10:12
- няма отговорни хора за да бъдат водачи! Ще се убедиш сигурен съм, но ще е твърде късно. Аз съм от Пловдив.......
цитирай
5. aip55 - Още един линк за
21.07.2013 10:14
потвърждение на мисълта ми: http://tera.blog.bg/politika/2013/07/20/ega-ti-ialovite-37-dnevni-protesti.1131786
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 693584
Постинги: 350
Коментари: 334
Гласове: 2202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930