Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2019 19:48 - Истината
Автор: eli23 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2023 11:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Истината, която всички търсим, но не искаме да намерим.

    Не! Не искаме! Щото като ровим в нея никак не е приятно. Направо гадно си е. И предпочитаме да си караме като до сега - искайки истината, но отлагайки приемането ѝ. Странно състояние - търсиш нещо, но не с действие, а с желание. Не правиш нищо да го намериш, а искаш да го намериш. Щото...видиш ли...истината ще им покаже на ония...лошите.
   Ама ако може някак си да стане от самосебе си. Може ли? Ако може... Някяк си да се не пънем ние...Пък и що да си докарваме излишни неприятности?!? За едната истина. Пък и тя колко е истина. Бе я да се оправят самѝ. 
    А Истината е една. И неизменна. И труднопознаваема. И трудносмилаема. И страшна. Дали ни харесва или не няма никакво, ама никакво значение. Тя е такава, каквато е. Което пък означава, че не е за всеки. Пф! Не е за всеки! За малцина е. За малцината избрани. Избрани по смелостта им. Смелостта да погледнат истината в очите. Да погледнеш и да гледаш страшната истина в очите. Дори и това, което те, малцината виждат, дори и то не е баш истината. Защото баш истината не е предназначена за земята. Но малцината избрани са дарени с прозрението за непознатите и непонятни за множеството дълбинни нива на така търсената и лелеяна истина. 
    Абе търсим я, ама ако може да не е чак толкова колкото е. Някак си една по-малка истина за нас, че да не ни е чак некомфортно от нея. Да я използваме за нашите си цели, не повече. 
    Еми затова по-добре без истина, там в заблудата. Защото истината не е способна на половинчати откровения. Или е истина или не. Ако искате!
    Заблудата, за сметка на това, си е наше дело - познаваемо и манипулириемо. И си е наше. Там се чувстваме по сигурно. Друг е въпроса колко е сигурна сигурността на заблудата. Но ние си я предпочитаме. И сме там. И ще бъдем там. 
    Всъщност, за да бъдем малко откровени нека признаем, че ние не обичаме истината. Не обичаме и хората, които ни я показват. Тях даже още по не ги обичаме. Как да обичаш човек, който се осмелява да ти каже колко си в заблудата. по друг начин казано колко си в грешка. 
    Абе що не си...
    Ние си знаем най-добре!
    Ай ше ви...
    Истината! Я сипи тук едно! Пък друг път пак ше си говорим. Наздраве!


                                                                                                   (9.2.2023г. Пост от бъдещето)
    
    



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 693596
Постинги: 350
Коментари: 334
Гласове: 2202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930