Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2021 13:36 - Хляба и олиото
Автор: eli23 Категория: Политика   
Прочетен: 8701 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 02.11.2023 20:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Начи! Ще се опитам да разсъждавам логично, макар че съм жена. Та! ГЕРБ изпадна от политическия живот на страната. Но запази позициите си в икономическия и съдебния. Дойде служебното правителство на омразния им президент - комунист и проруски проводник. И всички гербери дружно хулят комунистите, персонализирайки ги в образа на президента. Та! Като си пролича антигерберастката политика на служебните деятели, цените на най-купуваните стоки случайно започнаха да подскачат без да се връщат в изходна позиция. Днес хлябът, който си купувах за 1.30лв. го взех за 1.80лв. Олиото вече е обект на вицове. Горива, ел. енергия..., знаете ги по-добре от мен. Стройните редици на ГЕРБ дружно крещят - "Вижте к"во става при Радев!". Само че...индустрията се управлява от кого?!? - Фирмите и групировките, подвластни на Доган и... бате от Банкя. Само че те не са сред онези от Харвард и сегашните служби...т.е. служебни управници. Женският ми алогичен мозък си мисли, че цените на стоките се движат от дерибеите в икономическите структури и по-точно от по-сивите части в тях. Да видят тия временните как се отнема власт! 
    А тия пък, временните, наложиха прозападните корона рестрикции като единствен изход от кризата, в която ни вкараха пак от там, от запад. Уж китайския вирус, "изпуснат" от американската лаборатория в Ухан. Ама Ухан е в Китай, нали? Еми начи вирусът е китайски. Точка! Ма бил от прилепи, не бил лабораторна разработка. Аха! Ми щом казват...
    Прокламирате ми ваксините, които всички знаем, не са истински ваксини. Обаче се залага на страха от болест и смърт и работата потръгва. Човекът се страхува, а дяволът умее да го управлява точно чрез страховете му. И защо трябва да вярваме, че на световните управляващи им пука за твоя, моя и този на близките ви живот? Кога, в кое историческо време световния елит е пазил живота на масите? Напротив, често, в усилни времена се прибягва до хиляди жертви с цел прокарване на някаква властова политика.   
    Пък едни двама, протежирани пак от президента, ми дошли тук с американското си образование и американската си пропаганда и щели да ни оправят държавните работи. По американски модел. Само че тоя модел вкара целия цивилизован свят в настоящия кошмар, та не знам колко умен трябва да си, че да повярваш, че точно тия американски възпитаници ще ни помогнат да не затънем още по-надълбоко в тинята на същия този кошмар.
    Излиза, че "проруският" ни държавен глава, според герберските клакьори, ни пробутва проамериканска политика. Или те са зле информирани или янките и братушките на тоя етап от историята са от едната страна на барикадата. Щото оттатък са китайците. Трудно е за вярване, ама знае ли човек!?!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Госпожо/госпожице,
02.11.2021 14:11
съжалявам, че ще го напиша, но: мисленето не е сред силните Ви страни.
Седем месеца Герб не са на власт. Но обвинявате техните? индустриални структури :) за поскъпването?
"Женският ми алогичен мозък си мисли, че цените на стоките се движат от дерибеите в икономическите структури и по-точно от по-сивите части в тях." Това е напълно вярно, само че тия структури си ги имаше от ехе-е-е-е време......
Властимащите просто си прибират дял от печалбата и няма грам значение от коя политическа сила ще бъдат.
Сегашните му изтърваха края отвсякъде, както сте забелязала.
Прибавете и поскъпването на енергията в световен мащаб. Напечатаните пари с цел покриване на разходите по пандемията.
Кой е виновен ли?
Ние всички. Старо правило: когато нещо работи, не го пипай.
Ние се захванахме да чегъртаме работещ модел. Повече или по-малко, но работещ.
Сега ядем каквото сме дробили.
ВСЯКА ВЛАСТ НА ТОЯ СВЯТ ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ОБОГАТИ ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ СИ.
Въпросът е какво ще остави за населението.
Сегашната оставя само псувни наум и наяве.
Предлагам да я изстържем на 14-ти.
цитирай
2. eli23 - dobrodan
02.11.2021 16:22
Все си мисля (въпреки слабостта на мисленето ми :) ), че скачането на цените е спекулативно у нас. Да, в световен мащаб я има кризата, за която никое наше правителство няма как да носи вина, но у нас не е само това. Силният управник оставя след себе си силна държава, а в случая вие, бившите управници работите напълно осъзнато против държавата си. Да видят те! Май няма да управлявате вече! Беше, к'вото беше.
цитирай
3. dobrodan - Благодаря за повишението,
02.11.2021 18:05
но не съм нито бивш, нито настоящ, нито бъдещ управник :).
Не знам кой Ви пълни главата с глупости и не е толкова важно.
Лошото е, че се поддавате на злобата му/им.
Седем месеца България се управлява от чегъртачите :):):). И какво?
Те да не би да работят за Вас:)?
Никога след 1990 г. в България не се беше живяло толкова добре, колкото при Герб. Имаше стоки, имаше и пари да си ги купи човек.
Поразровете малко назад във времето и помислете кого върнахте на власт.
Сега ще го духаме заедно, ако не възразявате.
Съдя дали едно управление е добро по джоба си. Ако имате друг критерий, споделете ми го?
цитирай
4. eli23 - dobrodan
02.11.2021 20:59
Вътре в текста не защитавам служебните, ако сте прочели целия текст. Напротив. Нито ГЕРБ, нито сегашните службаши работят за мен. Джобът ми не е празен, но това не е единствения критерий, за да не се възмущавам от настоящата ситуация. Съсредоточието ни единствено в джоба ни докара до тук. В този живот човека трябва да е на първо място, не парите в джоба. А! Апропо! В мойта глава трудно някой ще вкара нещо, сама си я пълня с глупостите. И...мисля да не духам...който и да дойде на власт. До сега не съм го правила, а тепърва едва ли.
цитирай
5. panazea - Ели , защо обръщаш внимание на добродан !
02.11.2021 23:48
Той е известен опозиционер !
Отмини го с мълчание !
Или направо го изтрий !
Тони
цитирай
6. eli23 - panazea
03.11.2021 16:56
Благодаря, Тони!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 694122
Постинги: 350
Коментари: 334
Гласове: 2202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930